Krister

Flexibel och enkelt vattenläckagelarm

Orsakerna till vattenskador är många, men vanligast är att det sakta sipprar in snarare än att det forsar. Exempelvis kan kondens på kalla rör för kylare till serverhallar och liknande vid hög luftfuktighet ge betydande mängder vatten. Det är inte en slump att de flesta försäkringsbolagen rekommenderar vattentäta underlägg under både diskmaskin och kylskåp för att vattnet ska ledas ut och bli synligt.

Oavsett gäller det att i tid bli varse om problemet för att minimera kostnaden för reparationer och följdproblem. Det kan dock vara svårt att se läckage under datagolv, i maskinhallar och trånga utrymmen.

WLD2 är ett läckagelarm som är lätt att installera och kan täcka stora ytor. Till enheten kan fyra sensorkablar anslutas. Larm utlöses av mycket små mängder vätska, såsom kondens från A/C-rör eller vattenläckor i kopplingar. Du får förutom läckagelarm även larm vid frånkopplade eller skadade avkänningskablar.

Sensorkablarna finns i olika längder och kan även kopplas ihop med anslutningskablar om flera olika områden ska övervakas.

Här hittar du mer information om våra vattenläckagelarm från HW-group.